Cum să ne orientăm în labirintul dimensiunilor fotografiilor?

Cum să ne orientăm în labirintul dimensiunilor fotografiilor?

Orientarea în lumea digitală nu este întotdeauna simplă. La fel, ca nici în lumea fotografiilor, având în vedere importanța mărimii sau rezoluției, când vine vorba de
developarea acestora. Tocmai din acest motiv, acum vă ajutăm cu informațiile practice necesare.

Armonia dintre dimensiunea și rezoluția fotografiilor

De cele mai multe ori, printăm fotografiile care urmează să fie expuse în albume foto. Regula de bază este că fotografia va fi cu atât mai clară și bogată în culori și detalii, pe cât rezoluția acesteia este mai mare.

Tocmai din acest motiv, este bine să știm cam ce rezoluții sunt recomandate anumitelor mărimi de fotografii. Astfel, pentru o fotografie de 9×13 cm, rezoluția recomandată este de 1051×1500, pentru pozele de 10×15 cm este de 1205×1795, iar pentru 13×18, rezoluția optimă este de 1500×2102. Desigur, acestea sunt doar orientative, însă dacă nu le luăm în considerare, mai mult ca sigur – rezultatele nu vor fi cele așteptate.

Vestea bună este, că platforma de încărcare Sooters este atentă când îți încarci aici fotografiile, și îți indică dacă poza respectivă este ideală sau nu, cu ajutorul unui smiley face. În cazul în care rezoluția nu este cea mai bună, îți va recomanda prelucrarea pozei respective într-o mărime mai mică.

Raportul de laturi

În procesul developării fotografiilor, este necesară luarea în considerare a raportului de laturi ale acestora.

Este posibil ca unele detalii ale fotografiei să nu apară pe poza developată. De exemplu, partea de sus sau de jos lipsesc. Pozele cu raporturile de laturi diferite vor duce la printarea pozelor cu lățimi diferite.

La Sooters, prelucrarea fotografiilor nu se realizează în mod automat. Colegii noștri, în limita posibilităților, verifică fiecare poză și le pregătesc astfel încât să nu se piardă nici cele mai mici detalii.

Care este dimensiunea pe care să o alegem?

Acest lucru este de cele mai multe ori determinat de dimensiunile albumului sau ramei foto. Mărimile noastre favorite sunt cele de 10×13 cm și 10×15 cm. Tocmai din acest motiv, cea mai populară și solicitată dimensiune pentru fotografii este de 10×15 cm. Desigur, acest lucru nu este o surpriză, mai ales dacă luăm în considerare faptul că în cazul unei comenzi cu de peste 100 fotografii, avem șansa să primim chiar și un cadou. Ba mai mult, majoritatea albumelor foto au această dimensiune.

Bineînțeles, dimensiunile fotografiilor nu se termină aici. Avem nenumărate opțiuni, când vine vorba de decorarea casei. La noi pe coridor, de exemplu, tocmai se realizează un perete-foto, pentru care pozele de 10×15 cm nu vor fi suficiente. Avem deja ramele foto pregătite (pentru care găsiți câteva idei și aici), și acum nu mai avem altceva de făcut, decât să le umplem cu fotografii.

Cea mai mare mărime a fost de 30×45 cm, ceea ce presupune o fotografie cu rezoluție extrem de mare. Deasemenea, și restul fotografiilor sunt foarte atrăgătoare, mărimea acestora fiind de 15×20 cm, 18×24 cm și 20×30 cm. Iar chipul persoanelor care se uită la ele, ne este suficient, să știm că am făcut o treabă bună.

Mai este un aspect important, despre care trebuie să știți, deoarece uneori suntem nevoiți să edităm fotografiile, astfel laturile se pot schimba. În cele mai multe laboratoare de fotografie acest lucru nu este luat în considerare. Probabil ați pățit-o și voi, să observați lipsa unor detalii de pe fotografiile developate.

La Sooters așa ceva nu se va întâmpla, cu siguranță, deoarece noi îți vom seta dimensiunile corecte, deci pozele tale, la noi sunt în mâini bune.

Blog Sooters

Mai multe interesante blog posturi
Printarea fotografiilor

Printarea fotografiilor

Printarea fotografiilor Când vine vorba de printarea fotografiilor, nu trebuie să căutăm prea mult, deoarece există nenumărate posibilități. Este însă un aspect extrem de important, când vine vorba de printare, iar acesta este calitatea. Posibilități de printare la Sooters Indiferent de localitatea sau regiunea țării unde trăim, cea mai confortabilă opțiune este comanda online a fotografiilor.

Citesc articolul »
Developarea fotografiilor nu este un lucru demodat

Developarea fotografiilor nu este un lucru demodat

Să alegem imprimarea foto digitală Există o tabără care prin promovarea şi dominaţia developării foto digitale consideră că realizarea fotografiilor bazate pe hârtie a devenit inutilă, şi există o a doua tabără (cea mai numeroasă), în concepţia cărora nu aşa stau lucrurile, fiindcă una este să stochezi imagini pe un CD sau pe un memory stick. Cele mai frumoase amintiri, să le poţi răsfoi sunt într-un album foto memorabil.

Citesc articolul »
Să profităm de avantajele cadourilor de firmă

Să profităm de avantajele cadourilor de firmă

Am mai scris despre avantajele oferite de cadourile de firmă pe care le oferim colegilor sau partenerilor noştri de afaceri. Acest procedeu devine tot mai răspândit, dar din păcate, unor conducători de firmă nu le trezeşte atenţia acest lucru. Numai în unele cazuri, când sunt puşi pe neaşteptate, în faţa unor acţiuni fără ieşire, acţiune ce neapărat este nevoie să o fructifice.

Citesc articolul »